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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCRIZEL, R. L.; BOROWSKI, J. M.; PERIN, E. C.; GALLI, V.; MESSIAS, R. da S.; MARTINAZZO, R. Avaliação do potencial bioestimulante da 'água de xisto' na cultura da alface. In: CONGREGA URCAMP, 11.; JORNADA DE PÓS-GRADUAÇÃO E PESQUISA, 12., 2014, Bagé. Anais... Bagé: Ediurcamp, 2014. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBOROWSKI, J. M.; MESSIAS, R. da S.; PERIN, E. C.; GALLI, V.; MARTINAZZO, R.; ROMBALDI, C. V. Aplicação foliar de 'água de xisto' influencia a síntese de fenilpropanoides em morango. In: CONGREGA URCAMP, 11.; JORNADA DE PÓS-GRADUAÇÃO E PESQUISA, 12., 2014, Bagé. Anais... Bagé: Ediurcamp, 2014. 1 CD-ROM.

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3.Imagem marcado/desmarcadoBOROWSKI, J. M.; GALLI, V.; BUSS, J.; LABONDE, J.; MESSIAS, R.; SILVA, S. D. dos A. e. Eficiência de primers relacionados ao metabolismo lipídico em pinhão manso (jatropha curcas l.) para uso em pcr em tempo real. In: SIMPÓSIO ESTADUAL DE AGROENERGIA, 4.; REUNIÃO TÉCNICA DE AGROENERGIA, 4., 2012, AMRIGS: Porto Alegre. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2012. Organizado por Sérgio Delmar dos Anjos e Silva Ivan Rodrigues de Almeida.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCRIZEL, R. L.; BOROWSKI, J. M.; PERIN, E. C.; GALLI, V.; MESSIAS, R. da S.; MARTINAZZO, R. Efeito de doses de 'água de xisto' nos compostos fenólicos totais, atividade antioxidante total e teor de minerais em alface In: CONGREGA URCAMP, 11.; JORNADA DE PÓS-GRADUAÇÃO E PESQUISA, 12., 2014, Bagé. Anais... Bagé: Ediurcamp, 2014. 1 CD-ROM.

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5.Imagem marcado/desmarcadoGALLI, V.; MESSIAS, R. da S.; PERIN, E. C.; BOROWSKI, J. M.; BAMBERG, A. L.; ROMBALDI, C. V. Mild salt stress improves strawberry fruit quality. LWT Food Science and Technology, v. 73, p. 693-699, 2016.

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6.Imagem marcado/desmarcadoPERIN, E. C.; MESSIAS, R. da S.; GALLI, V.; BOROWSKI, J. M.; SOUZA, E. R. de; AVILA, L. O. de; BAMBERG, A. L.; ROMBALDI, C. V. Mineral content and antioxidant compounds in strawberry fruit submitted to drough stress. Food Science and Technology, v. 39, Suppl. 1, p. 245-254, June 2019.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  13/12/2019
Data da última atualização:  13/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  PERIN, E. C.; MESSIAS, R. da S.; GALLI, V.; BOROWSKI, J. M.; SOUZA, E. R. de; AVILA, L. O. de; BAMBERG, A. L.; ROMBALDI, C. V.
Afiliação:  ELLEN CRISTINA PERIN; RAFAEL DA SILVA MESSIAS, UFPEL; VANESSA GALLI, UFPEL; JOYCE MOURA BOROWSKI, UFPEL; ESMAEL RICKES DE SOUZA, UFPEL; LIZIANE OLIVEIRA DE AVILA; ADILSON LUIS BAMBERG, CPACT; CESAR VALMOR ROMBALDI, UFPEL.
Título:  Mineral content and antioxidant compounds in strawberry fruit submitted to drough stress.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, v. 39, Suppl. 1, p. 245-254, June 2019.
ISSN:  1678-457X
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Due mainly to the taste and appearance, the strawberry stands out in relation to the other fruits. and for the presence of antioxidant compounds. However, little attention has been devoted to the impact of abiotic stresses on the quality of strawberry and its agronomic performance. In the present study, we evaluated the e?ect of two levels of DS (L1 - 70% and L2 - 50% of crop evapotranspiration) on the quality of strawberry fruit and on some agronomic and physiological variables. There was a dose-dependent reduction in the evaluated agronomic variables in the DS plants, and the content of some minerals in the fruit and leaves was modi?ed. The activities of the oxidative enzymes were higher in the fruit of L2 treatment, and the content of sucrose, reduced sugars, phenolic compounds and the total antioxidant activity were increased in the fruit from L2 treatment; while those of anthocyanins and L-ascorbic acid were reduced in L1 and L2 treatments, respectively. The phenylalanine ammonia lyase gene was upregulated and other genes related to phenylpropanoid and ascorbate pathways were downregulated in the fruit of stressed plants. Thus, our results indicate that DS seems to be a promising strategy to improve the content of antioxidant compounds and sugars.
Thesagro:  Antioxidante; Fragaria spp; Morango.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207025/1/2019-Bamberg-.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT21397 - 1UPCAP - DD
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